Mediacafé Managing21

uitnmediacafem21kl.pngOp vrijdag 11 januari openen het online nieuwsmagazine Managing21.be en het online kunstplatform Anina.be het virtuele Mediacafé Managing21. Dat gebeurt in samenwerking met de virtual community TAATU. De officiële opening van het Mediacafé heeft plaats in het Internationaal Perscentrum Vlaanderen (IPV) aan de Grote Markt 40 in Antwerpen. Van dan af zal het Mediacafé dagelijks toegankelijk zijn voor nieuwsheadlines en online kunstprojecten.

Het online kunstplatform Anina.be is ruim één jaar actief en heeft tijdens die periode een waaier van online kunstuitingen gepresenteerd. Het archief daarvan kan op de website van Anina.be geraadpleegd worden. Het online nieuwsmagazine Managing21.be bestaat ruim drie jaar en brengt dagelijks een selectie van nieuws uit de sociaal-economische sfeer. Het magazine heeft op dit ogenblik ongeveer 15.000 lezers per dag.

In samenwerking met de virtual community Taatu besloten Anina.be (www.anina.be) en Managing21.be (www.managing21.be) de krachten te bundelen en samen het Mediacafé Managing21 te openen. Dat initiatief wil dagelijks de nieuwsheadlines van het magazine presenteren en aandacht besteden aan de kunstprojecten van Anina.be. Op termijn zullen ook geregeld videoreportages aan het aanbod worden toegevoegd en gasten uitgenodigd worden om met de bezoekers van gedachten te wisselen over bepaalde onderwerpen.

TAATU (www.taatu.com) ontwikkelt en beheert sinds 2005 een uniek multimedia virtual community-concept. Dat is gebaseerd op een 3D isometrische technologie, die de functiemogelijkheden van Web 2.0 integreert. Het platform is gratis toegankelijk via elk internet explorer-programma. Downloads zijn niet nodig. De virtuele omgeving is beveiligd, bewaakt en beschermd, speciaal voor jonge gebruikers. De leden kunnen hun avatar personaliseren en hun appartement inrichtingen dankzij de aankoop van TAT’s, de interne munteenheid van TAATU.

TAATU biedt aan haar leden de mogelijkheid om een nieuw online sociaal leven uit te bouwen, gebaseerd op een interactieve gemeenschap. TAATU staat ook open voor partners en adverteerders. Er is een bijna onuitputtelijke reeks promo-producten beschikbaar. De wereld van TAATU is verdeeld in onderling verbonden, Franstalige, Nederlandstalige en Engelstalige taalgemeenschappen.

Op de openingsavond wordt het TAATU-project toegelicht door Jean-Philippe Dumont, director production & project management van de virtual community. Tevens is er een optreden voorzien van muzikant-componist Walter Baeken, lid van het quartet Scora en The Rhythm Junks, de groep van mondharmonicavirtuoos Steven De Bruyn. Hij componeerde het nummer ‘Avatar’, dat op de openingsavond zal voorgesteld worden. Vervolgens krijgt het publiek de mogelijkheid te experimenteren in de virtuele wereld en in het Mediacafé Managing21 onder meer de toogpsycholoog Shrinky te ontmoeten.

Na de opening kan het Mediacafé Managing21 bezocht worden op de website www.managing21.taatu.com