Katie Lagast toont Candybirds

beeldperskatie1.jpg
Op donderdag 25 oktober om 20 uur stelt het online kunstplatform Anina.be werk van de Antwerpse kunstenares Katie Lagast (40) voor. Het is voor de eerste keer dat de kunstenares een online kunstproject heeft opgezet. Voordien was ze vooral actief op ruimtelijk vlak, met onder meer installaties, tekeningen en objecten. De vernissage van de tentoonstelling heeft plaats in het Internationaal Perscentrum Vlaanderen aan de Grote Markt in Antwerpen.

Katie Lagast studeerde grafiek aan het Sint-Maria Instituut in Antwerpen en keramiek aan het Sint-Lucas Instituut in Gent. Als kunstenaar nam ze onder meer deel aan tentoonstellingen bij Error One in Antwerpen, Jan Colle in Gent en de Passage van Sint-Lucas en nam ze deel aan het K-Filmfestival in Antwerpen. Daarnaast is ze ook nog docente aan de Kunstacademie van Arendonk.

In samenwerking met het online Kunstplatform Anina.be maakt Katie Lagast nu haar debuut als internetkunstenaar. Ze brengt daarbij onder meer ‘Candybirds’, een reeks rond direct cinema, waarbij ze zich baseert op oud filmmateriaal gemengd met cliché’s van zeefdrukken en verpakkingsfolie. Dat alles werd bij elkaar gekleefd tot een nieuw geheel, zonder dat de kunstenares daar een afgelijnd verhaal heeft van willen maken, maar dat door de bezoeker zelf verder moet ingevuld worden.

Daarnaast brengt de kunstenares vier videoanimaties over de stad. Twee exemplaren van deze vierluik werden onlangs getoond in één van de Silvertopblokken in Antwerpen. Daarbij vertrekt ze vanuit stratenplannen, waarbij ze ook aandacht besteedt aan typische stadsgeluiden. Maar ook hier laat ze de bezoeker ruimte om een gedeelte van de voorstelling mee zelf in te vullen.

Na de vernissage is de tentoonstelling exclusief te bekijken op www.anina.be. Daar kan men ook de vorige projecten van het kunstplatform herbekijken.

Candybirds